We Love EO

Healing Hands Fundacija

Fundacija dōTERRA Healing Hands želi prinesti zdravljenje in upanje svetu, za življenja brez bolezni in revščine. Želi opolnomočiti revne skupnosti in jih opremiti z znanjem in sredstvi, da dosežejo samozadostnost.

Podjetje dōTERRA je bilo ustanovljeno leta 2008 s strani zdravstvenih strokovnjakov in poslovnežev, ki so sami izkusili moč eteričnih olj. Njihov cilj je bil ustvariti eterična olja novega standarda, ki bi vplivala na posameznike in skupnosti po celem svetu. Dodatno k deljenju eteričnih olj s svetom je dōTERRA želela pomagati ljudem in skupnostim s svojimi sredstvi. Sprva je to pomenilo donacije raznim dobrodelnim organizacijam, sodelovanje pri dobrodelnih projektih in zbiranju sredstev, kmalu pa je to preraslo v nekaj več. Fundacija dōTERRA Healing Hands je bila ustanovljena junija 2012 kot uradna neprofitna organizacija. Ta organizacija je eden izmed načinov, kako dōTERRA pomaga skupnostim, ki so potrebne pomoči. To počnejo s sklepanjem partnerstev z drugimi organizacijami in preko svojih neodvisnih svetovalcev ter na ta način ponujajo upanje milijonom po celem svetu.

Kot je običajno za veliko neprofitnih organizacij, je včasih težko vzdrževati konstanten tok denarja in sredstev. Da bi zagotovila zadostna sredstva, so ustanovitelji podjetja dōTERRA oblikovali načrt trajnostnega zbiranja denarja in maksimiranja vpliva fundacije na posameznike in skupnosti širom sveta. Donacije fundaciji so možne na naslednje načine:

- preko PayPal,
- preko LRP naročil,
- preko standardnih naročil,
- z nakupom dōTERRA SPA Rose Hand Lotion,
- z nakupom dōTERRA Hope Blend (FCO, bergamotka, ylang ylang, kadilna bosvelija, vanilija).

dōTERRA Hope Blend je mešanica eteričnih olj v roll-onu (t.i. Touch izvedba), ki je bila predstavljena na konvenciji leta 2016. Skupaj s to mešanico je bila predstavljena nadaljnja neprofitna organizacija imenovana Operation Underground Railroad (OUR Rescue) kot uradni partner fundacije dōTERRA Healing Hands. OUR Rescue je predana reševanju otrok širom sveta pred suženjstvom in trgovino z belim blagom. Omenjena mešanica je bila prvotno proizvedena izključno za OUR Rescue za razdeljevanje ogroženim otrokom, saj je pod nalepko seznam telefonskih številk, na katere se lahko obrnejo ogroženi otroci. Na podlagi velikega povpraševanja pa so to mešanico začeli izdelovati tudi za posamezno prodajo, pri čemer pa je celoten izkupiček od prodaje namenjen fundaciji.